duminică, 27 martie 2011

Mijloace de transport

Pt aceasta tema am avut pregatite o multime de jucarii, unele ale noastre si unele imprumutate si cateva activitati, deci pot spune ca a fost una din cele mai complete teme pe care le-am abordat pana acum.
Am incercat sa ii explic Teodorei ca avioanele si elicopterele zboara printre nori. Frisca de pe tava, practic asta inseamna. Nu a fost deloc interesata de aceasta activitate. Chiar deloc. Reluam mai incolo.
 Am incercat sa ii fac cateva sosele in miniatura cu tot cu sens giratoriu (sunt din autocolant lipit de parchet si ascuns sub covorul din hol:))))) si sa urmarim linia dreapta. Acesta era scopul, sa pastram directia fara sa ne abatem de la drum. Teo, o fi inteles ea, dar nu a respectat in nici un caz indicatiile mele si practic masinile mergeau tot de-a lungul si de-a curmezisul holului. Ideea nu imi apartine, am vazut-o si pe alte site-uri.
 Cateva carticele cu mijloace de transport. Desi nici eu, nici ea nu intelegem povestea in sine, fiind in germana, au prins foarte bine la Teo, au foarte multe ilustratii cu tot felul de masini si putem sa povestim pe seama lor un timp indelungat.
 Cu cateva saptamani in urma am vazut pe un site cateva mijloace de transport realizate acasa din diverse forme geometrice. Ideea mi s-a parut interesanta, am preluat-o si eu, cu gandul de a i le realiza Teodorei. Practic, acum Teo doar se poate uita la ele, dar cand va mai creste ar putea de exemplu sa le realizeze si ea pornind de la modelul meu. Si uite un exercitiu creativ si educativ.
 Am numarat cateva mijloace de transport din spuma.
 Am lipit pe pereti cateva mijloace de transport - avion, elicopter, vapor, barca, autobuz, microbuz, metrou, tren, balon, etc.
 Am avut cateva poze imprumutate care infatiseaza un avion la sol, in decolare, in aer si i-am povestit Teodorei cate ceva despre asta. Mai ales ca ne pregatim de concediu si mergem cu avionul.
 Am incercat sa trasam urmele unor masini, dar am folosit acuarele si nu a fost cea mai inspirata alegere, pt ca urmele nu sunt vizibile in detaliu, asa cum am vazut pe un site, de unde am si preluat ideea. Cred ca ar merge mai bine cu acuarele pt finger painting.
 Am reluat jocul cu topoganul, care de o perioada iesise din peisaj. Mai nou Teo se urca pana la jumatatea placii si aceasta fiind elastica sare pe ea ca pe trambulina. Tinuta de mana, nu singura.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...