miercuri, 4 iulie 2012

Cu trenul prin Europa

Teo si prietenele ei de joaca din spatele blocului au creat un joc ce presupune plimbari cu trenul prin diferite tari. Trenul este de fapt un gard pe care fetele se urca, iar gradinile sunt destinatiile - Italia, Turcia, Anglia, Bulgaria. Trenul pleaca din gara si cand ajung la destinatie coboara, se plimba, viziteaza (dar cunostintele efective sunt extrem de limitate, desi in grup sunt si fetite mai mari) si pleaca mai departe.
Mi s-a parut un subiect care poate fi usor dezvoltat, mai ales ca avem acasa materialele necesare - un tren pe sine, litere (cu aceasta ocazie mai repetam niste litere) si cateva obiecte reprezentative.

Trenul pleaca din Romania, catre Olanda (de unde putem cumpara multe flori), Austria (ascultam muzica buna), Turcia (mergem la plaja si la distractie), Italia (la bunica Elena si la Papa de la Roma), Germania (ne cumparam masini bune) si ajungem in Franta (la casa lui Mickey si Minnie Mouse). Cu recunoasterea literelor nu avem nici o problema, prin joaca insa mai lucram la asocierea literei cu tara si specificul ei.

2 comentarii:

Parerea ta conteaza.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...